93 817 05 88

93 817 05 88

ANY 2006
  1. PROJECTE INSERIM
  2. MESURES D’ACOMPANYAMENT LABORAL
  3. SERVEI PRODOMICILI
  4. OBSERVATORI DE LES RELACIONS LABORALS
  5. II PLA ESTRATÈGIC DE L’ALT PENEDÈS
  6. CONVENI DE COL·LABORACIÓ AMB INCAVI
  7. COL·LABORACIÓ AMB LA FUNDACIÓ AMICS JOAN PETIT NENS AMB CÀNCER
  8. PARTICIPACIÓ EN FIRES
  9. ALTRES COL·LABORACIONS

 

1. PROJECTE INSERIM

El projecte INSERIM té com a objectiu promoure la inserció laboral de les persones amb una disminució física, psíquica , mental o lleu a les empreses ordinàries de la comarca de l’Alt Penedès, de més de 50 treballadors, en coordinació amb la resta de comarques de l’Eix Diagonal: el Garraf, l’Anoia i el Bages.

Les actuacions desenvolupades van ser:

a.- Disseny de dispositius integrals per a la inserció laboral de les persones amb discapacitat

Anàlisi de la població activa amb discapacitatOrientació de persones amb discapacitat; entrevista ocupacional i Pla Individual per a la seva inserció laboral.Suport en el procés de recerca de feinaProspecció empresarial: visites a les empreses de la comarca, en el decurs de la qual s’informarà sobre els avantatges fiscals en la contractació de les persones amb discapacitat.Intermediació laboralSeguiment i l’ acompanyament

b.- Sensibilització de les empreses per a la contractació de les persones amb discapacitats

Visites a les empreses de més de 50 treballadors de la comarca de l’Alt Penedès.Confecció de documentació específica per a les empreses on es detalla els tipus de contractes i les seves bonificacions com a incentius per a dinamitzar la contractació.Recepció d’ofertes laborals i la seva tramitació al Servei d’ Integració Laboral.

c.- Material per a la difusió

Edició de díptics informatius per a la difusió del projecte INSERIM, els quals seran lliurats a les empreses per a la presentació del projecte.Edició de carpetes documentatives a les quals s’adjunta informació actualitzada sobre la normativa i les modalitats per a la contractació.

2. MESURES ACOMPANYAMENT LABORAL

La Fundació Pro Penedès ha participat dins les propostes de la Direcció General d’ Economia Cooperativa Social i d’ Autoocupació del Departament de Treball i Indústria de la Generalitat de Catalunya per a la contractació d’una inseridora laboral, amb la tasca del seguiment i acompanyament al lloc de treball de les persones amb discapacitat inserides. La figura de la inseridora es complementa amb els objectius del projecte INSERIM, en col·laboració amb el Servei d’ Integració Laboral.

La Fundació Pro Penedès per a reforçar aquesta tasca posa a disposició de les empreses la figura d’un segon inseridor laboral, informant i assessorant a les empreses amb els temes que involucren la contractació de les persones amb discapacitat.

3. SERVEI PRODOMICILI

L’objectiu general ha estat promocionar un sector emergent a la nostra comarca: les empreses de serveis de proximitat o domiciliaris; alhora que s’ofereix un servei d’atenció a les persones per a la millora de la seva qualitat de vida, a través de la posada en marxa dels xecs – serveis. Aquests xecs – serveis, suposen un descompte de 3 euros sobre el preu hora del servei contractat. Aquest descompte funciona com a un incentiu per a què les persones contractin serveis de proximitat, totalment legalitzats i homologats per la Fundació Pro Penedès.

Els resultats assolits l’any 2006 van ser:

Posar en funcionament 14.000 xecs serveiCreació de 4 llocs de treball indirectesPromoció del servei Prodomicili entre la població de la comarcaEstabliment de convenis amb les empreses existents proveïdores de servei ProdomiciliEstabliment de convenis de col·laboració i participació en el serveis Prodomicili de la resta dels ajuntaments de la comarca.Establiment de mecanismes operatius d’emissió de xecsEstabliment de mecanismes de distribució de xecsCreació d’una infraestuctura, punt de referència, d’aquest sector en el servei Prodomicili

En el Servei Prodomicili col·laboren, juntament amb la Fundació Pro Penedès, els ajuntaments de :

Castellet i la GornalGelidaSant Sadurní d’AnoiaSanta Margarida i els MonjosTorrelles de FoixVilafranca del PenedèsMedionaSubiratsSant Llorenç d’HortonsSant Martí SarrocaLes CabanyesSanta Fe del PenedèsPacs del PenedèsSant Quintí de Mediona

Aquests ajuntaments han estat els Punts d’Informació Municipals que atendran en un primer inici a les persones usuàries del servei. Són als punts d’informació on es facilitarà el llistat d’empreses adherides, els serveis que s’ofereixen i els xecs/servei.

Altres entitats col·laboradores: Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

4. OBSERVATORI DE RELACIONS LABORALS

La principal innovació d’aquest projecte és la de fomentar la Responsabilitat Social de les Empreses a partir d’un marc de desenvolupament estratègic local, on les empreses i l’administració local tenen una àmplia història de col·laboració en diferents àmbits. El plantejament que es fa està emmarcat dins l’estratègia que aposta per la competitivitat de les empreses que alhora depèn de la qualitat de l’entorn immediat on operen. El programa experimental resulta innovador en la mesura que la RSE es desenvolupa a partir de la col·laboració de les autoritats locals amb les empreses, una vegada creat un marc propi de confiança i una altra de la cooperació en interès mutu.

Des de la Fundació Pro Penedès estem col·laborant en una iniciativa liderada per l’ Associació per a les Nacions Unides ( ANUE ), en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i sota la direcció tècnica de Responsabilitat Global, en l’organització d’un seminari dissenyat per a tècnics i càrrecs electes municipals, d’àmbit de l’Alt Penedès, amb un caràcter pilot arreu de Catalunya.

En aquesta fase inicial s’ha organitzat un primer seminari amb els alcaldes i els regidors de la comarca de l’Alt Penedès, el qual va tenir lloc el passat 15 de novembre. Resta pendent una segona fase, a iniciar l’any 2007, en la que participaran tècnics de l’administració pública i el sector empresarial.

Les aportacions realitzades en el decurs dels seminaris, juntament amb la programació de visites personalitzades a les empreses, seran exposades en l’organització d’una jornada, la qual marcarà les directrius a seguir de Responsabilitat Social Corporativa.

5. II PLA ESTRATÈGIC DE LA COMARCA ALT PENEDÈS

Participació a les reunions sobre Plans Estratègics dirigides des de la Diputació de Barcelona. El II Pla Estratègic de l’Alt Penedès s’esdevé exemple de consens i planificació estructurada del nostre territori, amb una metodologia que permet una àmplia participació dels sectors implicats.

El II Pla Estratègic de l’Alt Penedès ha generat la creació de l’ Observatori de Relacions Laborals, donant pas a l’any 2006 les línies d’actuació que tracten, de manera monogràfica, els paràmetres per fer del nostre un Territori Socialment Responsable.

La difusió del II Pla Estratègic de l’Alt Penedès ha comportat la proposta presentada a la Fundació Pro Penedès, per part de la Diputació de Barcelona en coordinació amb l’ Associació per a les Nacions Unides, iniciar una sèrie de seminaris per afrontar el repte de la Responsabilitat Social Corporativa.

6. CONVENI DE COL·LABORACIÓ AMB INCAVI

Signatura del conveni amb INCAVI per a la gestió de la formació impartida:

Postgrau de viticulturaEls defectes del vi: identificació i repercussió organolèpticaNoves tendències en la fermentació malicolàcticaNormes de control de l’ impacte mediambientalEl material fenòlic dels vins de les denominacionsCurs iniciació anàlisi sensorial aigües de Reus

7. COL·LABORACIÓ AMB LA FUNDACIÓ AMICS JOAN PETIT NENS AMB CÀNCER

La Fundació Pro Penedès , ha estat entitat coordinadora de la 6a FESTA-TORNEIG JOAN PETIT NENS AMB CÀNCER, i de les activitats paral·leles programades, que enguany s’organitza al municipi de Vilafranca del Penedès i en el que participen, conjuntament, l’Ajuntament de Vilafranca, el Patronat Municipal d’ Esports, el Consorci Sanitari de l’Alt Penedès, el Club Patí Sant Ramon, Caixa Penedès Patí Vilafranca, la Fundació Sant Joan de Déu, el Grup Ginesta, l’ Associació Espanyola contra el Càncer i Amics Joan Petit Nens amb Càncer.

Aquesta 6a edició consecutiva que, enguany, se celebra a Vilafranca del Penedès al Pavelló d’hoquei Municipal de Vilafranca del Penedès el proper dissabte 16 de desembre, juntament amb altres activitats divulgatives que es farien la mateixa setmana, consisteix amb un petit-gran homenatge que fan els nens de 3 a 6 anys d’escoles de clubs d’hoquei d’arreu de Catalunya i de fora, que comencen a practicar l’hoquei i que juguen entre ells partits de veritat de caire no competitiu. L’organització de les activitats divulgatives pretenen donar a conèixer la malaltia, a la població en general, i de manera molt especial, al sector mèdic informant sobre les noves línies d’investigació i dels recursos disponibles. Alhora, hem fet extensible la sensibilització als nois, a les noies i a l’equip docent dels IES de Vilafranca amb xerrades divulgatives i amb la visualització de la pel·lícula Planta 4a del director Antoni Mercero.

Aquest és un homenatge, un recolzament als nens i a les noies que pateixen de càncer, és un motiu de suport, de fer-los arribar que pensem en ells i en elles.

8. FIRES

Participació de la Fundació Pro Penedès en l’organització del 15è certamen de FIRAVI.

Àrees de responsabilitat:

Assessorament general i traspàs de dades de les anteriors edicionsGestió econòmica i financera de FIRAVIProtocolControl de dades i llibres oficialsOficina Oberta d’atenció als clients i proveïdors.Seguiment de la post-fira.

9. COL·LABORACIONS

Gestionar els tràmits amb:

Col·laboració amb el Fòrum Empresarial Penedès-Garraf en el Primer Congrés de Direcció i Gestió d’ Empreses i en el Congrés Comercial de Vendes, organitzats els dies 19 i 20 de juny, amb l’objectiu de transmetre els nivells de l’economia d’empresa, la formació i les tècniques més recents.Col·laboració en el 9è Fòrum Joves Emprenedors organitzat els dies 7, 8 i 9 de juliol; una aposta per la formació directiva del col·lectiu de joves emprenedors. El Fòrum de Joves Emprenedors és l’acadèmia de formació directiva dirigida a joves emprenedors/es de 18 a 35 anys de tot Catalunya, que en el seu entorn personal, professional i associatiu necessitin desenvolupar les seves habilitats directives i potenciar la capacitat de liderat i treball en equip. Amb una metodologia acadèmica, basada en una formació participativa activa, mitjançant l’acció de tots els assistents.Participació en la convocatòria 2006 de l’obra social de la Fundació “La Caixa”, dins el projecte INSERIM, per a la promoció laboral i social de les persones amb discapacitat.Participació en les convocatòries de les fundacions de Caixa Manresa i de la Caixa Terrassa en matèria d’obra social.Signatura del conveni de col·laboració amb l’empresa PREVENRISC per al seu recolzament al projecte INSERIM .Signatura del conveni de col·laboració amb l’empresa ASEPEYO i amb CAIXA PENEDÈS per a l’elaboració el catàleg de serveis del projecte INSERIM