Com cada any per aquestes dates, a la primera quinzena d’abril es va reunir a Vilafranca el plenari de la Fundació Pro-Penedès, presidida per l’Alcalde de Vilafranca, FranCisco Romero, i integrada pels Ajuntaments capitals de les 4 comarques de la Vegueria Penedès més el de Sant Sadurní que en va ser membre fundador, els Consells Comarcals, el Consorci de Promoció Turística, la D.O. Penedès, les Patronals i Sindicats tant agrícoles com industrials més representatius, i entitats dinamitzadores del Penedès, com l’Acadèmia de Tastavins, la Fundació Pinnae, l’Institut d’ Estudis Penedesencs i l’associació Pro Vegueria Penedès.
A la reunió es van ratificar les línies de treball social que gestiona la Fundació des del seu inici, així com el treball iniciat darrerament amb joves, per impulsar idees innovadores sobre Medi Ambient, Energies Sostenibles, Habitatge i Mobilitat entre altres i també el treball de Diplomàcia Municipal per atraure inversions estrangeres i interaccions entre actors locals i internacionals.
Així mateix, es va aprovar treballar en la recerca de solucions definitives de futur per la Mobilitat de les 4 comarques, en la línia de la Declaració de Vilafranca, signada pels Partits Polítics que es van presentar a les Eleccions Europees del 2004, que dona impuls al projecte de crear una nova línia de tren, especialitzada en Mercaderies i que compleixi el transport de les Perilloses, que les vehiculi per Lleida, Igualada i Martorell, per connectar cap a França o el Port de Barcelona. En aquest sentit es prepara una Jornada Tècnica per avançar-hi, que es faria properament a l’ Auditori Pau Casals, de Sant Vicenç de Calders. Aquesta solució permetria aprofitar molt més pels passatgers les línies actuals, abans que quedin saturades per les Mercaderies que s’hi preveuen i donaria cobertura a la comarca de l’ Anoia. La reflexió sobre el futur de la Mobilitat es va veure especialment interessant en un moment en què la Generalitat ha aturat la redacció del Pla Territorial del Penedès, per prioritzar l’ actualització del Pla Territorial General de Catalunya que ha de contemplar, entre altres temes, la Mobilitat dels propers decennis. Mentrestant cal donar respostes per evitar incidències a la R4 i treballar perquè els trens Regionals s’aturin a Vilafranca.