93 817 05 88

93 817 05 88

LIDIA 2 pixelada 

La Fundació Pro-Penedès, a través de la prospecció laboral, detecta i recopila les necessitats de les empreses del territori, per tal de desenvolupar totes les eines que facilitin una òptima inserció laboral per als seus usuaris. És així com s’ha portat a terme la col·laboració entre la nostra entitat i l’empresa Xarcuteries Anton, dissenyant conjuntament la Formació en Xarcuteria que es porta a terme al Punt de Formació Incorpora de la Fundació “la Caixa”.

Xarcuteries Anton és una empresa familiar amb l’obrador a Vilafranca del Penedès, que compta amb 6 botigues a l’Alt Penedès i 1 al Garraf. Actualment l’empresa disposa d’una plantilla de treballadors molt fidelitzada, de manera que l’edat mitjana és de 55 a 62 anys. Amb la perspectiva de l’empresa de creixement, ens van fer saber que aviat hauran d’incorporar nous treballadors/es, pensant també en suplir les imminents jubilacions del personal.

Amb la intenció doncs que els i les alumnes puguin arribar a formar part de la plantilla, s’ha organitzat un curs de Xarcuteria que consta d’una part pràctica professionalitzadora en l’ofici i d’una part teòrica per assolir el carnet de Manipulador/a d’aliments i el mòdul en Prevenció riscos laborals. També consta de formació en Competències transversals i del taller Treballant en Digital, per tal que els alumnes aconsegueixin un bon nivell en l’ús de les tecnologies.

La part destacada de la formació són les practiques no laborals, que es desenvolupen a les botigues que Xarcuteries Anton tenen a la comarca. Aquí els alumnes aprenen ”in situ” dins l’empresa, amb l’ajuda i la supervisió de persones amb una llarga experiència en l’ofici.

La formació té una durada de tres mesos i s’hi formen 10 alumnes que acabaran el curs a finals d’aquest any 2021.