93 817 05 88

93 817 05 88

patronat14desembre

El 14 de desembre es va celebrar la reunió del Patronat de la Fundació Pro-Penedès on es va aprovar el Pressupost i el Pla d’Actuacions pel 2018. Durant la reunió, la directora de la Fundació Pro-Penedès, Gemma Sivill, va explicar els programes que es desenvoluparan. Pel que fa al Pla Estratègic Penedès en aquest 2018 s’abordaran dos temes importants: la gent gran i la formació. La prioritat serà tirar endavant un pla de millora integral d’atenció a la gent gran. D’aquesta manera s’acordarà a les 4 comarques de l’àmbit Penedès la necessitat de dissenyar un model alternatiu i alhora complementari que vetlli per la qualitat de vida promovent la màxima autonomia per aquest col ·lectiu. En l’àrea de formació es portarà a terme el Pla Operatiu del Projecte “solucions d’informació i mobilitat intel·ligent per tal d’afavorir la formació professional al Penedès”. L’objectiu del pla és elevar el nivell formatiu de la població i que el territori pugui respondre a les necessitats canviants del seu teixit productiu.

Alhora es continuarà fent el seguiment del Pla Estratègic amb l’objectiu de continuar liderant el desenvolupament social, econòmic i territorial del Penedès. Durant el 2018, la Fundació seguirà tirant endavant el programa Incorpora i el Punt Formatiu Incorpora de “la Caixa”, com així mateix el Treball amb suport de les persones amb Discapacitat Severa.

Un altre dels programes destacats que desenvolupa  la Fundació és el Servei Pro-Domicili, d’atenció a persones en situació de dependència i en el qual hi participen 27 ajuntaments de la comarca de l’Alt Penedès.
Per la seva banda el coordinador del Pla Estratègic, Jordi Cuyàs, ha destacat que s’ha pogut tancar un tema tan important com la protecció del sòl agrari en  18.000 hectàrees protegides al territori i ha assegurat que tot i les dificultats que comporta el moment polític actual per tirar endavant amb el desenvolupament de la Vegueria, la Fundació és un bon lloc on poder continuar treballant en el marc del Pla Estratègic.