93 817 05 88

93 817 05 88

concertjospag

El Divendres 15 d’abril, va tenir lloc a l’Auditori Municipal de Vilafranca el concert de la Jove Orquestra Simfònica del Penedès, Anoia i Garraf (JOSPAG). La direcció del concert va anar a càrrec de Xavier Pagès-Corella i Xavier Cassanyes va realitzar la presentació pedagògica.

La Jove Orquestra concentra estudiants i joves músics de les quatre comarques, Alt i Baix Penedès, Anoia i Garraf. És per aquest motiu que la Fundació Pro-Penedès ha patrocinat aquest concert amb la voluntat de potenciar i fomentar la cultura i l’aprenentatge musical a les quatre comarques.

El Pla Estratègic Penedès contempla la cultura com una de les àrees a desenvolupar com activitat de valor afegit, que pot aportar al territori oportunitats tant econòmiques i empresarials com socials i educatives.

Durant el seu parlament, el secretari de la Fundació, Joan Manel Montfort, va explicar precisament la importància de les activitats que es generen en sinergia amb les comarques que conformen el territori del Penedès. En aquest sentit Montfort va subratllar la voluntat de “potenciar la cultura com un element de promoció del nostre territori afavorint la creació i difusió artística local”. Montfort també va recordar el compromís signat pels quatre alcaldes del Penedès històric amb la Fundació Pro-Penedès a Sant Martí Sarroca el passat mes de desembre, per tal de treballar junts per a desenvolupar els potencials del territori, responent a la necessitat de definir globalment sistemes administratius, econòmics, socials i culturals. “Amb actes com aquest  anem fent realitat aquest compromís en totes les àrees d’actuació. Pensem que és una proposta que mereix el nostre recolzament i suport”.