93 817 05 88

93 817 05 88

La Fundació Pro-Penedès i l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès posen en marxa el nou Concurs d’Innovació per a Joves “InsightPenedès”-Imagina-Crea-Impacta. El concurs vol fomentar la reflexió, el pensament creatiu i la innovació per fer front als reptes globals amb solucions que es puguin aplicar des de les ciutats i el territori. “InsightPenedès” està dirigit a joves de 16 a 35 anys i està dotat en 3.750 euros en forma de beques. És una iniciativa única a Catalunya adreçada als joves, perquè participin en el disseny de les ciutats del futur, dins dels diferents objectius de l’Agenda 2030. 

El president de la Fundació Pro-Penedès, FranCisco Romero, ha presentat la iniciativa al costat de la regidora de Joventut de l’Ajuntament de Vilafranca, Montse Arroyo, explicant que el concurs és una manera de dotar el territori del Penedès del talent, la visió i la creativitat dels nostres joves. També ha afegit que “és una oportunitat perquè el jovent participi en la política local i en altres matèries d’interès al territori, entenent la importància i el potencial que tenen en la vida de les persones i del seu entorn. Aplicant solucions locals, podem resoldre reptes globals com són les desigualtats, el canvi climàtic, l’eficiència energètica, l’urbanisme sostenible, etc.”.


Les candidatures es poden fer arribar fins al 31 d’octubre. Es seleccionaran les millors aportacions d’acord amb els criteris d’innovació, generació de sinergies, aplicabilitat de la idea al Penedès, viabilitat i escalabilitat. L’alcalde exposava que “busquem idees que aportin originalitat, que tinguin la capacitat d’impactar en diferents àrees del territori, que es pugui portar a terme amb els recursos amb els que normalment compten els ajuntaments i que tingui la possibilitat d’expandir-se en un teixit territorial on es pugui aplicar”.
Ja està obert el termini per participar en el concurs i els aspirants han de presentar una idea original, que no hagi estat duta a terme pel participant ni tercers amb anterioritat. Les propostes s’hauran de presentar en format pdf amb una extensió no superior a 5 pàgines. També caldrà presentar un vídeo complementari, de màxim 45 segons, explicant la idea.

3 premis a les millors idees i un premi especial
Els premis “InsightPenedès” comptaran amb un jurat amb membres destacats a Catalunya en el món de la innovació i la tecnologia.
Les 3 millors idees seran premiades amb beques de 1.500€, 750€ i 500€ respectivament. A més, la idea més específica sobre com fer front al canvi climàtic a l’entorn del Penedès rebrà un premi especial de 1.000€.
Aquesta primera edició compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i les empreses del Penedès, Família Torres i DPR Automatismos.
Tots els joves que participin seran convidats a la gala d’entrega de premis que tindrà lloc al mes de novembre amb l’assistència també del jurat i una masterclass temàtica a càrrec d’una persona rellevant en la matèria. 
El jurat farà també la tria de les idees que s’inclouran en un catàleg d’idees innovadores perquè qualsevol ajuntament pugui aplicar-les i que es podrà consultar a través de la Fundació Pro-Penedès.
Tota la informació del projecte es pot consultar a la web www.insightpenedes.org